Kikerter, chili og korianderkaker

4 pers.

225 g kikerter, lagt i bløt over natten
2 små røde chili, uten frø, finhakket
15 g koriander
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummenfrø
50 g smør
1 liten finhakket løk
1 liten grønn paprika, finhakket
3 finhakkede hvitløksfedd
1 ts gurkemeie
500 g gresk yoghurt
revet skall av ½ sitron
1 ss sitronsaft
salt/pepper

1 stort vispet egg
3 ss sammalt hvete, fin
2 ss jordnøttolje

Hell kikertene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp og la småkoke ca 30 minutter. Bland løken med sitronskall, saft og koriander og la marinere minst 30 minutter.
Rist koriander og spisskummenfrø i tørr panne noen minutter. Knus dem.
Fres løken og paprika i smøret, sammen med hvitløk og chili til de er myke og begynner å brunes. Rør inn krydrene og gurkemeie og la steke ½ minutt til. Mos kikertene i foodprocessor sammen med koriander. Rør inn løk, krydder, 3 ss av yoghurten og sitronskall og saft. Form til 12 kaker som dyppes i egg og så i mel. Stek dem i olje ca 1 minutt på hver side.

Skriv en kommentar til Kikerter, chili og korianderkaker